Gość Małgorzata Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Rozpoznanie BACC płata prawego tarczycy *Krew, brak koloidu oraz grupy i drobne płaty komórek nabłonka pęch. pęcherzykowego. W niektórych komórkach obecne wakuole śródjądrowe oraz wgłobienia błony jądrowej. Obraz najbardziej odpowiada carcinoma papillare glandulae thyreoideae*. Czy to jest coś bardzo groźnego? Jakie mogą być rokowania leczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 W wyniku biopsji cienkoigłowej istnieje podejrzenie występowania w guzku raka brodawkowatego gruczołu tarczowego. Trzeba pilnie udać się z tym wynikiem do endokrynologa. On zapewne skieruje na leczenie operacyjne (usunięcie tarczycy). Dalsze leczenie i rokowanie będzie uzależnione od wyniku badania histopatologicznego usuniętej tarczycy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dorota Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Bardzo proszę o znterpretowanie wyniku biopsji tarczycy - Observatio quoad carcinoma papillare glandulae thyreoideae? Został mi wyznaczony termin operacji i jest to dopiero za dwa miesiące czy to nie jest za późno? Czy mogę tyle czekać? Proszę o odp. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klara Opublikowano 4 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2010 to wynik Tu lobii dex glandulae thyroideae to wynik mojej biopsji prosze mi napisac co to oznacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi