Gość Kasia Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Wszystko zaczęło się w minioną niedziele (12.07.09r), wymiotowałam wszystkim co spożyłam, nawet wodą niegazowaną. W godzinach popołudniowych tego samego dnia wymioty przeszly. Dnia następnego ( w poniedziałek 13.07.09 r. ) byłam cała obolała, bez apetytu. W godzinach wieczornych dostałam gorączki 38.1, zaczęła mnie boleć prawa strona podbrzusza (a że w latach wcześniejszych mialam przygode z wyrostkiem - ktorego mi nie wycieli - uspokoili go lekami) pierwszą moją myślą był wyrostek. We wtorek (14.07.09r ) obudziłam się z gorączką 38,5 która rosła z godzinami. Również we wtorek pojechałam do lekarza, który niewiele mi powiedział, tylko tyle że * nie ma pojęcia z czego bierze mi sie ta gorączka, zaleca pyralgine na gorączke i jeśli do jutra (środy) nie przejdzie zrobić badania krwi, morfologie, ob , na poziom cukru i badanie moczu ogólne.* przez cały czas towarzyszył mi ból w prawej stronie podbrzusza. W środe (15.07.09r ) rano wykonałam zalecone badania, mimo iż w środe rano gorączka opadła mi do 37.7. Około godziny 15 gdy odbierałam wyniki gorączka osiągała już 38,8. Miedzy 15.00 a 18.00 wymiotowałam 3 razy. Po godzinie 18.00 pojechałam na dyżur do pobliskiej przychodni, gdzie lekarz który mnie przyjął również nie rozpoznał źródła mojej wysokiej gorączki, zbadał mój brzuch, stwierdził jedynie, że mam wątrobe o wiele niżej niż być powinna oraz że mam podwyższony cukier, ale dodał że nie ma to związku z moimi dolegliwościami, przepisał mi recepte na CIPRINOL 500 i powiedział, że nie może mi zagwarantować że od jutra rana będę się wspaniale czuła. Wieczorem (o godzinie 19.00 ) zażyłam lek zgodnie z zaleceniami pana doktora, po około godzinie- zwymiotowałam, ale gorączka znów mi po jakimś czasie opadła do 37.7 . Dzisiaj rano ( czwartek 16.07.09 r.)obudziłam się z temperaturą około 37 stopni. Z chwilą obecną temperatura rośnie, ból w podbrzuszu ( który towarzyszy mi od poniedziałku) nasila się przy oddychaniu. Mam zaparcia i wzdęcia. Zażyłam jedną tabletkę xenna extra, ale nie przyniosło to skutków. Nie wiem czy może to mieć jakieś znaczenie, ale w poniedziałek w godzinach popołudniowych przypadkiem połknęłam małą kulke ze stali chirurgicznej, z piercingu który miałam w języku. Połknęłam jedynie kulke, nie cały kolczyk. Co mi może dolegać ? Zapalony wyrostek? Jakiś zator w jelicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Trudno mi określić co się może dziać bez badania klinicznego. Gorączka i ból prawego podbrzusza rzeczywiście może sugerować zapalenie wyrostka robaczkowego (zator krezki jelita raczej wykluczony – brak powodów tego stanu, zbyt słabo rozwinięte objawy). Najlepiej, żeby Panią zbadał chirurg. Jeśli gorączka nie ustąpi, a ból brzucha nadal będzie się utrzymywał lub nasilał się radzę w dniu jutrzejszym skonsultować się z chirurgiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi