Gość Darek Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Mam 43 lata moje problemy mam od grudnia 2008 roku. W pracy jadąc samochodem zaczęło boleć mnie podbrzusze i lewe jądro.Zrobiłem sobie badanie moczu i poszedłem do lekarza pierwszego kontaktu.Lekarz stwierdził że mam kamienie dał mi antybiotyk i wysłał na USG jamy brzusznej.Z usg nic nie wyszło.Po antybiotyku bule jakby ustały.W czerwcu 2009 roku znowu zaczęło boleć mnie podbrzusze i jądro.Zrobiłem sobie badania moczu.Z których wynikało że mam biało i bakterie.Lekarz internista skierował mnie do urologa.Urolog przepisał mi Cipronex i skierował na USG jamy brzusznej i jąder.W USG wyszło że mam zatłuszczoną wątrobę,a w USG jąder, lewe nadjądrze powiększone.Urolog podejrzewał nowotwór kazał zrobić markiery i przyjechać natychmiast do szpitala na biopsię i usunięcie jądra. Jak kazał tak zrobiłem.Udałem się z wynikami do szpitala.Markiery wyszły bardzo dobre.Po obejrzeniu wyników stwierdził że za miesiąc mam się zjawić na biopsię i wycięcie jądra. Stwierdziłem że pójdę do innego urologa na konsultacje. Lekarz zapytał się jakie leki brałem i przepisał mi jeszcze Diclofenac GSK.Stwierdził że nie ma nic niepokojącego tym bardziej że markiery wyszły dobrze.Mam za pół roku zrobić sobie USG jąder.Aktualnie jestem w trakie brania leku.Nic się nie zmienia cały czas mam powiększone najądrze i trochę czasami pobolewa.Sam nie wiem co mam robić? Której opinii się słuchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Trudno powiedzieć, która wersja jest trafna. Na pewno dobrze by było po zakończeniu leczenia powtórzyć badanie usg i ewentualnie wykonać biopsję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 26 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2017 Choroby jąder dużo zdjęć http://www.bolimnie.com/anatomia/jader-jadra-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi