Gość Patryk Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Witam. Mam na imię Patryk i mam 15 lat. Moje prawe jądra jest jakieś 3x większe od lewego i podejrzewam wodniaka, ale z tego co czytałem o wodniaku to powinien mnie bolec brzuch. Tak nie jest. Normalnie sobie żyje z nim i w niczym mi nie przeszkadza, ale ewidentnie jest jakieś inne. Mam wrażenie że to jest jakby taka bańka czy coś w tym rodzaju. Miękkie to jest. Czy to może byc wodniak? Mam to ok. roku ,ale nie przejmowałem się tym. Ale czy to mogło mi zaszkodzic? A teraz druga sprawa. Czy istnieją w Warszawie i okolicach jakieś kliniki czy ew. Mogłbym pójśc do przychodni gdzie jestem zapisany na kontrole bez wiedzy rodziców? Nie wątpliwie jest to krępująca sytuacja i wolałbym o tym nie mówic póki to nie jest konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 To może być wodniak powstały w wyniku przebytego zapalenia jądra. Jednak aby to potwierdzić musisz udać się do urologa. Dobrze, aby przy wizycie byli jednak rodzice, możesz być skierowany na zabieg usunięcia wodniaka i tu rodzice są konieczni do wyrażenia zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patryk Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 No tak, ale chodzi mi o samą kontrole. Czy koniecznie muszą byc przy tym rodzice? Myslalem nad tym ,aby pójśc na takie badanie i w razie gdyby jednak coś było nie tak to ide do rodzica mówię o problemie i ide jeszcze raz na oficjalne badanie. Ale chyba zadziałam z tym po wakacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi