Gość Sylwia Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 Mam 14 lat. Za ponad miesiac bede mniala zabieg. Beda mi usowac torbiel boczna szyi. Bardzo sie boje. Nie mam poejcia ktore znajeczulenie wybrac...ogolne, miejscowe czy moze przewodowe. Nie wiem ktore bedzie najlepsze i najmniej bolesne.Prosze o jak najszybsza odpowiedz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 To zależy jak głęboko i gdzie dokładnie znajduje się torbiel. Taką decyzję najlepiej podjąć wraz z chirurgiem, który taki zabieg będzie wykonywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ona ma ok.5cm. jest wielkosci mandarynki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Najlepiej w tej sprawie porozmawiać nie tylko z chirurgiem, ale też a anestezjologiem (przewodowe znieczulenie odpada - zła lokalizacja, a miejscowe przy tak dużej torbieli może nie wystarczyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kari Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 znieczulenie?? a tego przypadkiem nie robi sie pod narkoza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 No wlasnie wydaje mi sie ze to bedzie narkoza. ale boje sie ze bede czula co oni mi robia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maryla Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Miałam to operowane w ubiegły wtorek , w znieczuleniu ogólnym (myślę, że inne nie wchodzi w grę, zresztą chyba lekarze o tym decydują), nie ma takiej możliwości żebyś czuła cokolwiek w znieczuleniu ogólnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwia Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 wiesz co, podaj mi twoj numer mejla to pogadamy o tej operacji. bo tak na forum to nie wypada ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 9 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2010 ja miałam taką operacje i też strasznie się bałam ale operaja odbyła się pod narkozą i nic nie czułam dzis już jest wszystko ok nawet niemam blizny.Nie ma się czego bać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marysia Opublikowano 11 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2010 mam pytanie czy dlugo sie leży w szpitalu po usunięciu torbieli bocznej szyi mam dwojkę dzieci i martwie sie że długo bedą bez mojej opieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sara Opublikowano 14 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Ja leżałam po usunięciu 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 18 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 witam mam pytanie mój tatuś ma torbiel na szyi we czwartek ma mieć operację bardzo boję sie o niego może mi ktoś napisać coś na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość helena Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2010 boję się w wyniku biobsij wyszło masy martwicze i grupy komórek elementom ziarniny wskazanie usunięcie chirurgiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sylwai Opublikowano 17 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Hej! u mnie torbiel boczna szyi pojawiła się wczoraj w ciągu ok. dwóch godzin. Po dwóch konsultacjach laryngologicznych, ściąganiu opuchlizny z szyi za pomocą igły, okazało, się, że na dodatek mam stan ropny. Musze jak najszybciej przyjąć szczepienia na żółtaczkę i udać się na operację. Moja torbiel podobno zlokalizowana jest na naczyniach krwionośnych, co nie jest zbyt dobrą informacją. Czy ktoś przeszedł coś takiego? Proszę napiszcie jakie~ś rzeczowe informacje na temat zabiegu, jego przebiegu, rekonwalescencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tadek Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 witam . mam podobny problem , mam torbiel szyjny i nieiem do jakiego szpitala sie udac? mieszkam i pracuje za granicą , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ewa Opublikowano 17 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2010 witam jak pisalam wyżej tatuś przeszedł operację ale po otwarciu okazało się że nie ma żadnej torebki to rak za tydzien jedziemy na lampy jestem załamana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość asdfg Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Witam ja tydzień temu odkryłam na szyi guza jestem już po biopsji i prawdopodobnie to torbiel z płynną zawartością , czekam na wyniki ale na mojej szyli nadal jest twardy guz chociaż mniejszy niż przed biopsją ale jednak. Ja czekam na wyniki i bardzo się denerwuje na razie przyjmuje antybiotyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karola Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 witam mam torbiel boczny szyi i mam miec biopsje czy to boli bo bardzo sie boje i nie wiem co bedzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Karola nic się nie bój. Ja miałam 5 razy nakuwana torbiel i to czujesz jak zwykle ukłucię igłą:) daj znać po badaniu. 3 mam kciuki :) p.s. W razie pytań pisz :) ja już mam operacje za sobą:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Mój syn ma torbiel boczny szyi.Ma mieć robioną operację w Łodzi w szpitalu dziecięcym. Czy to dobry szpital?Czy ta choroba jest grożna prosiłabym p opinię osobę która taką operację przeszła.Proszę o szybką odpowiedż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ania Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Mój syn ma torbiel boczny szyi.Ma mieć robioną operację w Łodzi w szpitalu dziecięcym. Czy to dobry szpital?Czy ta choroba jest grożna prosiłabym o opinię osobę która taką operację przeszła.Proszę o szybką odpowiedż.Syn ma 9 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Hej. Ja miałam operacje torbiela bocznego i mam 25 lat. Jak to przy takiej operacji ma się narkoze ogólną i operacja moja trwała około 3 godzin. Ogólnie wszystko ok miałam dren założony w ranie przez 3 dni po operacji a później już było coraz lepiej jestem teraz pół roku po operacji i jestem zadowolona. Jak masz pytania to pisz :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamila Opublikowano 8 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Witam! 3 czerwca mam mieć operacje-usuwanie torbieli szyi/naczyniaka limfatycznego lekarze nie są pewni co do diagnozy jednak skłaniają się ku torbieli. Po operacji mam leżeć od 7-10 dni w szpitalu chciałabym się dowiedzieć szczegółów na ten temat jak wygląda przygotowanie do takiej operacji i po wybudzanie z narkozy oraz *funkcjonowanie* przez pierwsze dni po niej. Zależy mi na szybkiej i szczegółowej odpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Torbielek Opublikowano 13 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Hej. Ja miałam torbiela szyi. Leżałam 9 dni po operacji co do narkozy u mnie było strasznie przez 2-3 godz po przebudzeniu później już coraz lepiej więc nie martw się a przygotowania u mnie były takie że dali mi najpierw tabletke uspokajająca i minęło z pół godziny i już mnie wzięli na sale operacyjna tam po paru minutach leżenia dali mi narkoze i robili co swoje:) nie ma się co bać ja jestem strasznie płocha i dałam radę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość karola Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 witam. biopsja nie bolała ale naj lepsze jest to ze odebrałam wyniki niby nic nie ma ale mam mieć operacje 5lipca pytałam w szpitalu co to jest i oni nie wiedza lekarz prowadzący mówi ze torbiel a w szpitalu nie wiedza bo biopsja jest mało szczegółowo opisana wiec już sama nie wiem co mam o tym mysleć. Guzek jest ale mniejszy. i pytanie co dalej. prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi