Gość Joanna Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 W celu wykrycia dokładnej wady nerki miałam robione badania CT. Jednak na wyniku wyszło, że również z wątrobą mam coś nie tak: *Wątroba prawidłowej wielkości i echogeniczności. W fazie pośredniej po podaniu kontrastu w seg. 8 uwidoczniła się hypodensyjna zmiana wielkości 22x20mm niewidoczna w poaostałych fazach badania. Obraz może sugerować zmianę guzowatą typu gruczolaka lub FNH.* Mam 26lat. Przez ok. 7 lat przyjmowałam tabletki antykoncepcyjne. Z powodu częstych stanów zapalnych ginekolog rok temu zastąpił mi je plastrami, sugerując iż mogłam mieć obciążoną wątrobę. Nie miałam do tej pory wykonywanych żadnych badań na wątrobę. Żadnych innych dolegliwości z tej strony nie kojarzę. Nie wiem czy ma to znaczenie- ważę ok. 45-47kg ale całe życie byłam chuda. Czy jest to coś poważnego? Do jakiego lekarza mam się bezpośrednio udać? I jakie ewentualne zabiegi mnie czekają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 FNH może być wynikiem stosowanej antykoncepcji. Najlepiej udać się do hepatologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi