Gość Iza Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Moja mama podała się badaniom mammografii za parę dni dostała opis-ogon spencea o śr 25mm Birads 5 na prawej piersi bardzo ją boli a do wyznaczonej daty następnych badan pozostało dwa tygodnie.Stała się bardzo nerwowa załamała się nie wiem co to dokładnie jest i jak skutecznie pomoc mamie.Wspieram jak potrafię, pocieszam ale nie mogę nic bez zgody mamy zrobić bo na wiele spraw nie wyraża zgody np wizyta u psychologa.Proszę o radę czy to coś poważnego jak pomoc mojej mamie?Z gory dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 BI-RADS 5 oznacza wysokie prawdopodobieństwo zmiany o charakterze złosliwym (*95%). Wskazane jest chirurgiczne usunięcie takiej zmiany bez uprzedniej biopsji - wyjątek stanowi leczenie chirurgiczne z oznaczeniem węzła wartownika lub kwalifikacja do neoadiuwancyjnej chemioterapii. Przykładem obrazów zaliczanych do tej kategorii są: spikularny guzek o nieregularnych obrysach, spikularny guzek z pleomorficznymi zwapnieniami. Trzeba skonsultować się z chirurgiem bezpośrednio celem leczenia operacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iza Opublikowano 17 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2009 Dziękuje za poświęcenie czasu i odpowiedz na moje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi