Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Iwona z Wrocławia

Podwyższony poziom anty-TPO i anty-TG

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Iwona z Wrocławia
Witam, mam pytanie odnośnie tarczycy. TSH mam 20.71, fT4 11.5pmol (norma 11.96-21.87), fT3 4.87 pmol (3.95-6.8). Dostałam też od endo skierowanie na przeciwciała i usg tarczycy. Oto wyniki: antyTPO 67.08 (0-34), antyTG 645.9 (0-115). Natomiast z usg tarczycy mam taki opis: *Struktura gruczołu sonograficznie bez zmian ogniskowych hypoechogeniczna nieco niejednorodna. PRAWY płat ok 39.8 x 13.5 mmx 13mm/3.6m3 LEWY płat tarczycy ok. 40.2x 14.6x 15.3mm/4.5 cm3*. Proszę o informację odnośnie stanu mojej tarczycy. Wizytę u endo mam dopiero 15 czerwca, ale przyznam szczerze, że się boję co to może być. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość stapler
Podwyższony poziom anty-TPO świadczy patrz strona: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/147 Podwyższony poziom anty-TG świadczy patrz strona: http://www.laboratoria24.pl/lab/_badania.php/id/148 O dokładną interpretację wyników proszę poprosić endokrynologa. Dopiero po całokształcie klinicznym pacjenta będzie można postawić ewentualną diagnozę.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość renata
dzisiaj odebrałam wyniki mam anty-TPO 99,57 anty-TG 0,23 TSH 0,57 a FT-4 13,99 nie wiem co o tym sądzić. Proszę o informację na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Elżbieta
Witam odebrała wynik anty TPO(ICD-(ICD-9:O09) minus 600 przy Min 0,00 : Max 34. Proszę o informacje. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Elzbieta
Moje wyniki badań: anty-TPO 272,10 IU/ml anty-TG 59,81 IU/ml Proszę o interpretację. Z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×