Gość Michał Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Dzień dobry! Nazywam się Michał, mam 14 lat. Od pewnego czasu zmagam się z problemami. Ale zanim przejdę do sedna opowiem wszystko po kolej; Wszystko zaczęło się od nicieni, a dokładniej owsików. Zaraziłem się nimi nie wiem gdzie dodam, że staram się dbać o higienę osobistą. Na początku owsiki, lekceważyłem. Poszedłem z nimi do lekarza około 1-2 miesięcy ponieważ wcześniej nie sądziłem, że to owsiki. Bo raz swędziało, raz nie. Dodam, że kuracje stosuję już 2 raz. Najgorsze jest to, że w okolicy odbytu, około 3-4 cm od otworu, od kilku miesięcy czuję narośl (guzek), który nie boli podczas ścisku, wypróżniania się etc. Teraz trochę się poszerzył. Zaniepokoiłem się więc wziąłem lustro i zacząłem dokładnie wszystko oglądać. Mój odbyt jest bardzo siny, wyrasta z niego dużo włosów, są na nim takie sinawe horsty + ten większy guzek. Od pewnego czasu stałem się nerwowy i drażliwy. Mam podkrążone oczy. Raz po wypróżnieniu się zapomniałem spłukać wodę w WC. Gdy poszedłem 2 raz załatwić się, w okół mojego stolca był taki czerwonawy kolor, coś w stylu krwi. Obawiam się, że to może być nowotwór jelita grubego. Do lekarza boję się iść, nie z powodu tego żę się wstydzę, ale dla tego że się boję czarnego scenariusza. Bardzo proszę o diagnozę oraz poradę. Pozdrawiam, Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Trzeba z tym probleme udać się na badanie bezpośrednie do lekarza. Z opisu Pana dolegliwości i wyglądu ujścia odbytu wynika, że mogą to być żylaki odbytu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 18 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2017 Tak mogą wyglądać choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebek Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Choroby skórne odbytu =>> mojachoroba.pl/lokalizacja/odbyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi