Gość Beata Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Mam lat 17, 3 lata temu miałam wypadek na w-fie, skręciłam kolano. Od tych 3 lat ból nie ustępował. Chodziłam od ortopedy, chirurga, aż trafiłam do reumatologa, który stwierdził zapalenie reumatoidalne stawu, dostałam leki,miałam nakłuwane kolano i podane sterydy, ale kolano nadal boli. Ostatnio miałam przeprowadzony rezonans magnetyczny kolana, dziś odebrałam wyniki : prawdę mówiąc to nie do końca wiem o co w nich chodzi. Proszę o pomoc! Badanie MR stawu kolanowego PKD -Zachyłki płynowe: Znacznie powiększone wszystkie zachyłki jamy stawu ( nadrzepkowy, podtorebkowe, pochewka ścięgna m. podkolanowego, torbiel Bakera). Przestrzenie te wypełnia płyn oraz znaczna ilość obrzękniętej błony zapalnej. Nie stwierdza się obrazu sugerującego PVNS. Torbiel Bakera osiąga wymiary: 50/15/15 mm. Bardzo proszę mi napisać czy to trzeba operacyjnie usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 W tej sprawie należy skonsultować się bezpośrednio z tym wynikiem z ortopedą. Torbiele Bakera najczęściej leczy się operacyjnie. O tym jednak będzie decydował ortopeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi