Gość Ewelina Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam, chcialabym sie dowiedziec czy mozna odzyskac lordoze w odcinku szyjnym kregoslupa, ktora zostala zniesiona/ wyprostowana w skutek dlugotrwalego unieruchomienia kolnierzem? Jezeli jest taka mozliwosc to jakie kroki powinny zostac poczynione przez rhabilitanta/fizjoterapeute? Bardzo prosze o mozliwie szybka odpowiedz, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Najlepiej skonsultować się bezpośrednio z rehabilitantem, on już będzie wiedział jakie ćwiczenia zastosować w Pani wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ewelina Opublikowano 21 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 nie prosze o cwiczenia tylko o odpowiedz czy da sie odbudowac utracona lordoze w odcinku szyjnym? w jakim przypadku jest to mozliwe a w jakim nie? potrzebuje troche teorii na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 502 Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 tylko masaze lecznicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artur Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2011 Pływanie krytą żabką i ćwiczenie na zniesienie skutków tak zwanego *whiplash*. Poszukaj w amerykańskim Internecie - u nas nikt o tym nie słyszał. Ćwiczenie polega na cofaniu głowy i wykonywaniu ruchu jakby *podduszania*. Spokojnie można przywrócić lordozę szyjną. Ja miałem znieszioną z kyfotycznym ustawieniem tego odcinka i 3 wypukliny - dziś mam problem z głowy :) a lordoza wróciła :) Powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Arturze, a po jakim czasie ćwiczeń wróciła Ci naturalna krzywizna lordozy szyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Asia Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Arturze czy możesz podać wiecej szczegółów odnośnie rehabilitacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtek Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Witam. Mam zniesioną lordozę szyjną. Dokładnie też mam wypukliny, które wg opisu badania MR znoszą rezerwę płynową przedniego kanału kręgowego. Z kim nie rozmawiam (rehabilitanci itp.) to twierdzą że tego się na da naprawić a jedynie leczyć objawowo (zmniejszyć napięcie mięśni się da ale ustawić kręgosłup - nie). Jestem już tym dość podłamany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Z Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Chiropraktyka podobno świetnie sobie z tym radzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi