Gość crunchips Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam serdeczenie:)Dziś mój tata odebrał wyniki gastroskopii,jednak są one w języku łacińskim,więc ciężko je zinterpretować niefachowcowi.Pytałem znajomego neurologa,jednak wiadomo-dziedzina nie jego,więc nie pomógł mi zbytnio.Bardzo proszę jakąś osobą dobrej woli znającą się na medycynie,żeby przeczytała i oceniła,czy te wyniki są dobre czy złe,bo nie chcę czekać do jutra...:/ ROZPOZNANIE: Gastricis chronica psuperfisialis (M-43000) Hyperplasia foveolarif(mat 1) (M-72000) Gastritifchronica atrophica (M- 43000) Mepaplasia intestinalis Diffusa completa Mat2)(M 73321) proszę o w miarę szybką odp,życie w niepewności jest najgorsze...:/// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Przewlekłe powierzchniowe zapalenie żołądka. Przerost dołeczków żołądkowych. Przewlekłe zapalenie żołądka zanikowe. Metaplazja jelitowa rozsiana. Należy z wynikiem zgłosić się do lekarza prowadzącego, który przepisze odpowiednią farmakoterapię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość crunchips Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 A na ile jest to poważne i zagraża życiu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 19 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 W zasadzie takie zapalenie leczy się farmakologicznie, oprócz dolegliwości oraz ryzyku przemiany metaplazji w zmianę nowotoworwą nie ma większego zagrożenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi