Gość Anita Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Od ok.2,5 tyg. boli mnie w prawym podzebrzu. 2 tyg.temu zrobilam badania krwi i wyszla podwyzszona lipaza do 67. Ból utrzymuje sie ciagle, czasem sie nasila (po jedzeniu,ale raczej staram sie jesc lekko) Zdarza sie ze bol przemieszcza sie do prawej pachwiny-zglosilam sie z tym na izbe-potraktowali to jako wyrostek,ale po zrobieniu badan-wykluczono zapalenie wyrostka i wrocilam do domu. Mialam tez zrobione USG ale nic nie wykazalo. Bol czasami lokalizuje sie wokół pępka-skąd promieniuje do prawego podzebrza albo prawej pachwiny. Wiekszosc osob pisze ze trzustka boli po lewej stronie,ale jak dla mnie to moja lokalizacja bolu tez pasuje na bol trzustki,no i ta lipaza...Nawet wzielam sobie dzis kreon(10000) ale nie wiem czy powinnam go brac,bo brzuch boli mnie dalej,a nawet silniej,,,teraz to juz pewnie z nerwow....prosze o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bsksp_LKA Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Trzustka, przewody żółciowe bolą w prawym podżebrzu, najczęściej promieniują do pleców (w przypadku zapalenia lub guzów). Podwyższenie poziomu enzymów (lipazy) najprawdopodobniej świadczy o zapaleniu trzustki. Warto wykonać badania morfologiczne na obecność amylazy i zwrócić się do gastroenterologa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Trust Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 hej Anita napisz co Ci wyszlo bo mam podobne bole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ula Opublikowano 16 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 nie lekcewarzcie bolu ja ledwo przezylam ostre zapalenie trzustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi