Gość Grzegorz Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Witam serdeczniem na podstawie zdjecia RTG stwierdzono u mnie oderwanie drobnego fragmentu kostnego przy podstawie od pliczka pośredniego palca V .Uraz którego sie nabawiem miał miejsce około 2,5 tygodnia temu( podczas gry w siatkówkę) . założono mi w dniu dzisiejszym szynę aby unieruchomić palec. Dowiedziałem, się, że może istnieć niebezpieczeństwo, przemieszczenia się tego fragmentu. Czy rzeczywiscie unieruchomienie jest potrzebne. Skoro do tej pory 2 tygodnie poruszałem sie bez tego. Obecnie moja doleglowość polega na bólu przy zginaniu palca, nie mam na skórze żadnych zmian patologicznych jak stwierdził lekarz. Mój palec jest w drugim zgięciu od góry trochę grubszy niz był do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 16 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Najlepiej unieruchomić sam palec przynajmniej na 2-3 tygodnie. Przemieszczony fragment kostny może być przyczyną dolegliwości w późniejszym okresie, a korekcja nieprawidłowego zrostu możliwa jedynie operacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość to_ja00 Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Mam to samo . Czy po założeniu szyny palec przez ile będzie bolał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi