Gość wiola Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Mam pytanie ostatnio mialam robione usg i dokladnie lekarz sam nie powiedzial mi czy to guzki wykryte sa grozne czy nie. Opis badania brzmi mniej wiecej tak. W lewej piersi (14x8)okolobrodawkowe widoczne nieostro odgraniczone, slabo unaczynione hypoechotonicze ognisko, w piersi prawej od otoczki brodawki dobrze odgraniczone owalne ognisko hypoechotoniczne (17x9mm)- fibroadenoma? Pozatym piersi o budowie gruczolowatej, bez zmin ogniskowych litych i torbielowych, czytelnosc okolic zabrodawkowyh dobra, przewody wprowadzajace nieposzerzone, w obu dolach pahwowych nie uwidoczniono echostrukturalnych nieprawidlowosci wezlow chlonnych. Prosze o odpowiedz czy to cos bardzo groznego. Mam 20 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Fibroadenoma to gruczolakowłókniak z reguły zmiana łagodna. Trzeba jednak wykonać biopsję zmiany. Więcej na ten temat: http://www.echirurgia.pl/sutek/zmiany_guzkowate_sutka.htm Najlepiej z wynikiem udać się do lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi. Opublikowano 4 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 dzień dobry mam pytanie , karmię piersią juz 9 miesięcy ostatnio miałam robione usg i wynik był taki . Pierś z przewaga tkanki gruczołowej. Obustronnie rozsiane zmiany mastopatyczne o niewielkim stopniu nasilenia. W piersi prawej na godz.12 niereguralny obszar hipoechogeniczny wlk. 14 na 9 mm ze zwapnieniami - ognisko zmian dysplastycznych ? tu ?. Dziś miałam robioną biopsje i pani doktor która to robiła stwierdziła że za dobrze to nie wygląda , bardzo mnie wystraszyła.na poczatku było leczenie antybiotykiem. Proszę o odpowidz , mam 35 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wiola Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Czy miala pani jakies znieczulenie przy biopsji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 5 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Nie nie miałam znieczulenia , sama biopsja nie boli i trwa morze minute. Dziś trochę mnie boli , ale ja sobie ściągam pokarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gabi Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 co znaczy BIRADS 4a w badaniu momograficznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sibi Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 mam pytanie: czy guzek hipoechogeniczny u 60 letniej kobiety to włókniak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaśka Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Mam 25 lat. USG wykazało, że mam w prawej piersi gruczolakowłókniaka 18x11 mm. Urósł od badania, które miałam 3 miesiące temu. Wszędzie czytam, że się to usuwa, robi biopsję...ja dostałam tylko od swojego ginekologa polecenie zrobienia kontrolnego USG za PÓŁ ROKU. Mam czekać, aż to urośnie, albo *zezłośliwieje*...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iza Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Droga Kasiu, Koniecznie ale to koniecznie idz sie przebadac do kliniki piersi, zrob usg i porozmawiaj z lekarzem ktory wie cos wiecej na ten temat niz Twoj ginekolog. Ja wlasnie mialam ostatnio robiona biopsje 12 mm i 16 mm guzkow. Czekam na wyniki. :))) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olka Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Kaśka,nie patrz co zaaplikował Ci ginekolog tylko szybko zaiwaniaj do lekarza onkologa lub chirurga onkologa.Trzymam kciuki,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Mam 40 lat.Kilka dni temu pojawił się u mnie pod pachą guzek wielkości ziarnka grochu, jest coraz bardziej dokuczliwy i bolesny, czy to może mieć związek z miesiączką, gruczołami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi