Gość pawel Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Witam. mam pytanie: dostałem wyniki badania histopatologicznego i napisali że rozpoznali COLITIS SUSP. proszę o możliwe wyjaśnienie co to jest. dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Przewlekłe zapalenie okrężnicy obrzękłe nie swoiste. Do przewlekłych chorób zapalnych jelit należą: choroba Crohna i wrzodziejące zapalenie okrężnicy. Jeśli chodzi o Crohna to na nią wskazuje raczej rodzinne występowanie czy palenie papierosów. Przyczyna jest nieznana w obu przypadkach. Zaleca się m.in. odpowiednią dietę, sulfasalzaynę (lek z wyboru), sterydy, antybiotyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Irena Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 witam! dostałam wynik z badania histopatologicznego o treści: *proctitis chronica oedematiens* proszę powiedzieć co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi