Gość Adam Ż Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Witam serdecznie Pana, nie wiem jak zacząć moja mama ma taki problem jaki jest zawarty w temacie otóż będzie miała 5 operacje z tego 2 miała niecale 20 lat temu a teraz będzie miała 3 w przeciągu 2 lat problem jest taki iz ma również cukrzyce nie wiem czy to jest winowajca tego ze ropien wciąż się odnawia czy to ze operacja została źle wykonana juz nie wiem co mam myslec i robic chcialbym jej pomuc bo nie jest młoda kazda operacja osłabia jej organizm fizycznie jak i psychicznie a choruje również na serce , obecnie lekarz ogólny oraz cukrzyk powiedzieli iż cukier jest podwyzszony z powodu ropnia a ropień robi sie przez cukier tak wiec kulko sie zamyka co pan o tym wszystkim mysli,czy była by możliwość by to wkąńcu jakoś zakonczyć przeprowadzić operacje raz a dobrze prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Niestety cukier jest pożywką dla bakteri powodujących dolegliwość. Rana nie leczy się również ze względu na cukrzycę, to prawda. Trzeba wyrównać poziom cukru, co na pewno pomoże w dalszym leczeniu. Co do zabiegu to najlepiej skonsultować się z chirurgiem, który zabieg będzie wykonywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość OLA Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 witam nawiązując do wypowiedzi pana Adama - ja w grudniu2010 mialam zabieg operacyjny usunięcia ropnia i do tej pory ( JEST CZERWIEC 2011) mam wyciek co jakis czas ropki z krwią a cukier w normie ! boje się tylko żeby mi się na całego nie odnowił ropień i sama sobie *WYDUSZAM* ani nasiadówki ani żadne kompresy nie pomagają . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jamz Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 A może warto udać się na USG w celu sprawdzenia czy nie ma przetoki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Choroby odbytu zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi