Gość Rafał Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Prosze o przetłumaczenie na język łaciński następującej opini lekarskiej: *naderwanie wiązadła pobocznego piszczelowego stawu kolanowego prawego* - z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Jest to niecałkowite oderwanie wiezadła pobocznego kolana od kości piszczelowej. Powoduje to niestabilność stawu kolanowego mogącą przejawiać się uginaniem się kolana na bok oraz duża bolesnością. Zazwyczaj wystarczy unieruchomienie kolana na dłuższy czas. Czasami leczy się to operacyjnie, gdy nie ma skutków leczenia zachowawczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ort Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 laesio ligamenti collaterale mediale genu dextri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sebastian Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2010 witam ja mialem naderwane więzadła poboczne (12mm) i to wygoiłem i od czasu wygojenia przeskakuje mi coś i przy tym czuje kucie właśnie tych więzadeł .. co to może być ?*) ,a poza tym wybieram się powolutku do lekarzaa*)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomek Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Cześć Sebastian masz uszkodzoną łąkotkę tak się zdarza czasami przy zerwaniu lub naderwaniu tego więzadła - konieczny rezonans a później artroskopia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość monika Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 a mnie boli kolano przy zgieciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bodzio Opublikowano 25 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Monika - skonsultuj się z lekarzem. Ja rekonstrukcję więzadła miałem robioną w klinice Sport-med. Szczerze polecam doktora Paradowskiego - można skonsultować się z nim przez internet - www.sport-med.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi