Gość Mateusz Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Witam 3 tyg. temu miałem wycinany wyrostek, w wieku 18lat. Wiele naczytałem się o wyrostku i komplikacjach pooperacyjnych, więc chciałbym rozwiać swoje wątpliwości. Otóż: 1. Czy wielkość nacięcia może świadczyć w jakim etapie choroby był mój wyrostek? Czy im mniejsza rana tym mniejsze szanse, żeby nabawić się przepukliny? Mialem założone 4 szwy... 2. Czy powinno się stosować jakąś dietę, jeśli nie występują żadne z niepokojących objawów pooperacyjnych, tj. bóle brzucha, gorączka, wymioty, zawroty, problemy z wyprożnianiem? 3. Czy stwardnienie bezpośrednio pod nacięciem to już jest zrost? i czy to normalne, że wokół rany jest delikatna opuchlizna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2009 Wielkość nacięcia nie świadczy o zaawansowaniu procesu zapalnego w obrębie wyrostka robaczkowego. Nie musisz stosować żadnej diety. Stwardnienie pod skórą może być związane z założonymi szwami. Jeśli masz wątpliwości skontaktuj się z chirurgiem, który przyjrzy się bliźnie i na pewno rowieje wszelkie wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi