Gość Edyta Burzyńska Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Dzień dobry panie Doktorze, mam pytanie ,bo juz nie daje rady tak żyć.Mam refluks żołądkowy.Ostatnio tak mnie bolała głowa-migrenowe bóle,że myślałam że nie wytrzymam a przu bólach menstruacyjnych juz nie wspomnę.Niewiem co mam brać z leków przeciwbólowych aby nie podrażnic żołądka?Teraz jestem chora na zapalenie krtani i ma grypę,nic nie biorę-piję mleko z miodem i to wszystko.Mogę jeść w takim razie czosnek z mlekiem?Prosze mi pomóc,bo każdy lekarz do którego bym nie poszła twirdzi,że juz nic nie moge brać na ból.Jak można tak żyć i cierpieć.Mam 25 lat a czuję się ,jak staruszka 80 -letnia,bo wszyskiego mi nie wolno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Jeśli bóle istnieją trzeba im zaradzić nawet w przypadku refluksu. Mniej drażniąco na żołądek działają takie środki przeciwbólowe jak paracetamol, ibuprofen, a najmniej tramadol. Oczywiście w czasie ich zazywania najlepiej stosować osłonowo inhibitory pompy protonowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kinga Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 polecam czopki z paracetamolem pomagaja i nie szkodzą na zoladek *) sama mam refluks wiec wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Burzyńska Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Edyta Burzyńska Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Mam pytanie ,czy No-spe moge brać a z witamin np.witamine c lub magnez ,wapń itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blaza Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 najlepsze jest na bol zęba pasta , lub zatruc ja tak robillem i przestalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi