Gość Bart Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Przez ostatni rok przestalem w pracy zgarbiony/pochylony przy komputerze w temperaturze ok 3st C. Na poczatku bolaly mnie nogi i ledzwiowa czesc kregoslupa, z czasem pojawil sie ciagly pisk w uszach, chrupanie w potylicy podczas ruchu glowa, a ostatnio bol szyji, obojczyka zwlaszcza podczas podnoszenia ciezszych przedmiotow. Przeswietlenie wykazalo m.in wyprost lordozy szyjnej. Nigdy wczesniej nie mialem klopotow z kregoslupem, ani zadnego wypadku. Od 2 miesiecy jestem na zwolnieniu, a mimo to ani bol nog, ani plecow, ani szyji nie ustepuje. Jakie badania oprocz rezonansu kregoslupa powinienem zrobic, aby zdiagnozowac przyczyny bolu np nog? Czy moja lordoza szyjna jest "do naprawienia"? Czy moje dolegliwosci spowodowala praca w zimnie bez jakiejkolwiek ergonomii? Jestem szczuplym mezczyzna lat 40. Prosze o wszelkie wskazowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi