Gość Kaśka Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 9 stycznia tego roku miałam usunięty wyrostek robaczkowy operacja przebiegła bez powikłań.Czy mogę spokojnie zacząć opalać się w solarium?Co z raną po operacji mam ją jakoś chronić czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Można opalać się na solarium. Radzę przez około pół roku zakrywać jakimś niewielkim plasterkiem bliznę pooperacyjną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaśka Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 dziękuję bardzo za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Barbara Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Dzień dobry ,Panie doktorze chciałam zapytać po jakim czasie od operacji wycięcia wyrostka robaczkowego można opalać sie w solarium i na słonću?.A drugie pytanie czy jak miałam RTG klatki piersiowej i RTG z kontrasem przełyku ,ktore trwał około10 minut czy można chodzić na solarium?Bo nie wiem czy po ilości takiego RTG jest to bezpieczne?Z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Jestem trzy tygodnie po wycięciu wyrosta. półtoraj tygodnia temu zdjęto mi szwy. Czy mogę już chodzić na solarium ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Agata Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Mozna ale Pan doktor zaleca zakrywanie przez pół roku rany plastrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ANIA Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 witam. mam na imie ania .4 mies temu miałam usuwany wyrostek i torbiel na jajniku.około 7lat opalam sie w solarium więc nie wyobrażałam sobie jak to będzie po operacji... i przez własną głupote mam dziś bardzo widoczne blizny...poniewaz 5 dni po operacji zaczełam chodzi do solarium, blizne przykrywałam około 3 tyg a pózniej stwierdziłam ze nie ma takiej potrzeby...dziś blizna jest bardzo czerwona i widoczna.czy da się ja jakoś zlikwidowac maścią?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi