Gość Krystian Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Dzień dobry. 10 lat temu straciłem serdeczny palec podczas cięcia piłą. Uszkodziłem również staw palca środkowego na tyle że nie mogę go zginać. Czy jest jakaś możliwość przywrócenia tego palca do pełnej sprawności?? Dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Synergia_Chorzów Opublikowano 5 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2019 Witam, Na to pytanie może odpowiedzieć zdecydowanie fizjoterapeuta, który zbada co jest przyczyną ograniczenia ruchomości w obrębie Pana palca III. Jeżeli będzie potrzebna dodatkowa diagnostyka obrazowa na pewno Pana pokieruje gdzie może się Pan udać. Jednak czas 10 lat jest bardzo długim okresem gdzie mogło dojść do nieodwracalnych zmian histologicznych w obrębie chociażby torebki stawowej, więzadeł ("usztywnienie/utrata elastyczności"). Ale to zostanie poddane badaniu klinicznemu w trakcie wizyty u fizjoterapeuty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi