Gość K. Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Mam 16 lat i odkąd pamiętam mam na stopie (okolica stawu skokowo-goleniowego) *gulkę*, jej średnica ma ok. 2cm. przypomina odcisk, jej skóra jest twarda i bardzo sucha. byłam u jednego chirurga - stwierdził, że to ganglion i polecił udać się do ortopedy, ponieważ operacje na stopie są skomplikowane i sam nie chciałby mi niczego uszkodzić przy usuwaniu. dodam, że zachowywał się profesjonalnie. wczoraj więc byłam u ortopedy, który nazwał to *odciskiem* (wykluczył gangliona) i powiedział, żeby nic z tym nie robić, i że niektórzy ludzie to po prostu mają, nie wiadomo dlaczego. oglądałam na googlach zdjęcia ganglionów i moja *gulka* nie jest za bardzo do tego podobna :). nie podoba mi się, jak to wygląda na stopie. nie wiem, co robić. proszę o pomoc (: dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Skoro ortopeda nie zalecił leczenia to może oznaczać, że jakiekolwiek działania będą nieskuteczne i zmianę należy zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 5 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2017 Zobacz choroby człowieka zdjęcia http://www.bolimnie.com/galeria-chorob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi