Gość Wiktor Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Dokładnie 3 tygodnie temu miałem zabieg usunięcia żylaków powrózka nasiennego metodą laparoskopową. W zasadzie wszystko jest w porządku, ale niepokoi mnie ból jądra przy dotyku (boli jądro po stronie, gdzie miałem żylaki). Wyczytałem w tym serwisie, że to może się zdarzać, ale dodatkowo wydaje mi się, że jeden z tych *przewodów* które wchodzą do jądra i które można wyczuć palcami w górnej części moszny jest grubszy niż z drugiej strony (przed zabiegiem chyba tak nie było). Czy to normalne? Czy może powinienem zrobić USG, żeby przekonać się, że wszystko jest ok? Dzisiaj byłem na kontroli, ale lekarz tylko dotknął moszny powiedział, że jest dobrze i że mam przyjść za 3 m-ce. Dlatego czuje niedosyt po tej wizycie i byłbym wdzięczny za udzielenie odpowiedzi. Jak długo może boleć jądro i czy jest sie w ogóle czym martwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Takie objawy jak Pan opisuje czasami mogą utrzymywać się nawet do 3 miesięcy (bóle jądra, powiększenie jądra i pogrubienie powrózka nasiennego). Powinny one powoli się wycofywać. Trzeba być cierpliwym. Jeśli zbadał Pana lekarz i powiedział, że wszystko jest w porządku to tak jest. Proszę się uspokoić i za 3 miesiące udać się na kontrolę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamil Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 A co zrobić gdy ból się utrzymuje dalej mimo tego że lekarz powiedział że wszystko oki??o zrobić żeby wreszcie przestało boleć??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sdles Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 może zasięgnij po prostu porady u innego lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi