Gość Izabela Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Witam 2 dni po porodzie zasugerowano, że córka może mieć dysplazję stawów biodrowych i zalecono udanie się do ortopedy, gdy skończy 3-4 tygodnie. Udałam się z córką prywatnie do ortopedy. Lekarz stwierdził zwichnięcie stawów biodrowych i zalecił szelki Pavlika na 6 tygodni. Po tym czasie udałyśmy się na wizytę kontrolną. Stwierdzono, że w jednym biodrze jest niewielka poprawa a w drugim żadna. Dano nam skierowanie do szpitala na wyciąg typu over head. Lekarz kierujący powiedział, że taki wyciąg trwa od 4 do 6 tygodni. W szpitalu lekarz powiedział że wyciąg będzie trwał 2-3 tygodnie bo dziecko ma 3 miesiące jest elastyczne i wszystko pójdzie sprawnie. Natomiast inny lekarz z tego samego szpitala stwierdził że leczenie na wyciągu może trwać 12 tygodni bo to jest długotrwałe leczenie. Jesteśmy w szpitalu 3 tygodnie i powiedziano mi, że to za wcześnie na sprawdzanie postępu za pomocą zdjęcia rtg. Nie wiem co o tym myśleć. Dlaczego opinie co do długości trwania leczenia są tak różne? Dlaczego jednego dnia u córki poszerzanie odwodzenia jest o 3 cm a innego dnia o więcej cm? Jestem już skołowana. Nie dostaję konkretnych informacji. Chyba najgorsze jest to, że nie mam gwarancji, że tygodnie spędzone w szpitalu faktycznie sprawią, że biodra będą zdrowe. Nie wiem czy powinnam szukać pomocy w innym szpitalu w innym mieście czy zostać tutaj i czekać co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość www.medichelp.pl Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Dzień dobry. Jeżeli otrzymała Pani od kilku lekarzy różne informacje to zgodnie z prawem pacjenta ma Pani prawo do zwołania konsylium lekarskiego w Szpitalu w celu zaplanowania najlepszego leczenia dla Pani dziecka. Dzięki konsylium lekarze uczestniczący w konsylium uzgodnią miedzy sobą najlepsze leczenie dla Pani dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi