Gość olakra1 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam! Mam lewostronne skrzywieniekręgosłupa w przejściu piersiowo lędźwiowym. Pogłębienie kifozy piersiowej. Osteofity przednich kraw,edzi trzonów kręgów piersiowych. Osteofity prawobocznych krawędzi trzonów kręgów piersiowych na poziomach: Th6-Th7, Th7-Th8,Th8-Th9, duże na poziomie Th-9-TH10. zmiany zwyrodnieniowe w stawie poprzeczno żebrowym prawym na poziomie th10. zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze na przednich i bocznych krawędziach trzonów L3-L5. zmniejszenie lordozy szyjnej. niwielkie zwężennie przestrzeni międzykręgowych C4-C5,C5-C6, z drobnymi osteofitami na przednich krawędziach trzonów kregów sąsiadujacych z przewężonymi przestrzeniami. Osteofity na tylnej powierzchni łuku przedniego kręgu szczytowego. Drętwieją mi ręce odczuwam ciągły ból w klatce piersiowej, częste ataki rwy kulszowej - pomimo rehabilitacji. Neurolog nie podjął leczenia stwierdził, że z tym trzeba się nauczyć żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Może niech Pan jeszcze spróbuje w tej sprawie skonsultować się z neurochirurgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 robilam rtg iwyszlo mi zmiany zwyrodnieniowe wytworcze kr th co to oznacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi