Gość ania Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Witam. 2,5 miesiąca temu miałam usuwaną bliznę na skórze owłosionej głowy (1,5 cm x 3 cm). Założone szwy plus staplery. Szwy usunięte około tydzień po zabiegu a część staplerów po 21 dniach. Po ok 2,5 tyg od zabiegu skóra obok staplera pękła. Rana się słabo goiła. Sączyła się ropa. Dziura się powiększała. Lekarz uznał to za *normalne*. Kazał stosować żele antybakteryjne, szampony przeciwłupieżowe i zasypkę. Po niedługim czasie została usunięta reszta staplerów. Oczywiście rana dalej była brzydka i zaropiała.Wczoraj odkłyłam że został szew. Czy on mogł wpłynąć na gojenie się rany? Lekarz nie dał gwarancji, że w całości blizna zniknie i przyznał też, iż może być potrzebna mała korekta. Blizna jednak miała być mniejsza. Dziś ją zmierzyłam i jest 3 cm x 5 cm! Zabieg przeprowadzony prywatnie. Czy lekarz ma obowiązek bezpłatnej korekty? Co teraz z tym szwem? Dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawełka Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zacznij naklejać na bliznę plaster contractubex , plaster nakleja sie tylko na noc, blizna zrobi sie mniej widoczna, jasna, gładka , plaster też zapobiega powstawaniem przerostu blizny. U mnie bardzo pomaga, efekt jest na prawdę super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kredka Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Takie plastry to dobra rzecz, mi pomagają po operacji i w zasadzie po dwóch miesiącach jest już o wiele lepiej. Blizna jest wygładzona i sporo mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi