Gość Marta Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Proszę o przetłumaczeni wyniku: OPIS MAKROSKOPOWY : 2 szare po 0,3cm 1xcał. ROZPOZNANIE: Gastritis chronica. nacieki jednojądrowe: (++) aktywność: (-) zanik: (-) metaplazja jelitowa: (-) Helicobacter pylori: (++) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stapler Opublikowano 23 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka z naciekami zapalnymi komórek jednojądrowych. Zapalenie nieaktywne, niezanikowe, bez metaplazji (dobre rokowanie, małe nasilenie zmian). Trzeba wyleczyć zakażenie Helicobacter pylori i stan zapalny żołądka - 2 antybiotyki plus lek inhibitor pompy protonowej. O dalszym postępowaniu zadecyduje lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mateusz Opublikowano 21 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 w badaniu gastroskopowym wyszło: Wycinki błony śluzowej żołądka o budowie zwykłej. nacieki jednojądrowe (+) reszta(-). o czym toświadczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teresa Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Co to sa nacieki jednojadrowe w zoladku ? Wynik /+/ po panendoskopi reszta /-/ nie mam woreczka zolciowego nie bylo kamieni lecz przewlwkle zapalenie pecherzyka.Opis po operacji cholecystitis chronika.Ataki mialam co pol roku bralam nospe i po pewnym czasie przechodzilo. trwalo okolo 10 lat zanim chcieli usunac woreczek bralam ciagle nose .Teraz mam ciagle zdecia .pieczenie zoladka i gardla .Biore helicid ,tribux coaxil,espumisan,Niewiem co mam jesc wszystkiego sie juz boje .Bardzo prosze o jakies wskazowki na ten temat .Lub gdzie szukac takich wskazowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi