Gość Lukasz18071987 Opublikowano 21 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2017 Witam, we wrześniu mialem wypadek spadlem z około 3m na wyprostowaną nogę... kość udowa doslownie wbila sie w miednicy w skutek czego miednica pękła a panewka biodra rozpadła sie na małe kawałki. Mialem oczywiście operację rekonstrukcji biodra, jiz chodzę praktycznie nie utykam ale mam pytanie czy bieganie w moim przypadku jest dla mnie bezpieczne? Czy też jeszcze na to za wczesnie? Mam 29 lat przed wypadkiem bez problemow medycznych, nalogowych prosze o porady:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Doktor Artur Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 na chwile obecna przez jakiś czas powinno się prowadzić oszczędny tryb życia , czas dojścia do pelnej sprawności powinien wynosić 6 tygodni , ale to zależy od Pańskiego organizmu . Na chwile obecna proszę się nie obciążać i zacząć powoli chodzić , jeżeli pan praktycznie nie utyka , ale jednak utrudnienia się pojawiają . To proszę się oszczędzać . Sam Pan wyczuje po pewnym czasie , ze noga będzie sprawna po pewnym czasie. Proszę mieć kontakt z lekarzem operujacym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukasz18071987 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Czyli mam rozumiec że po jakims czasie będę mógł normalnie biegać? Grać w piłkę nożną? Uprawiać sport? Oczywiscie nie mam namyśli sportów ekstremalnych. Jeśli chodzi o kontakt z chirurgiem który mnie operowal jest problem ponieważ jestem obecnie w Anglii i tutaj tez mialem wypadek, operacja była w Oxfordzie a mieszkam w Londynie, mam miec jeszcze jedna wyzyte u ortopedy ale to dopiero w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Doktor Artur Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Poczekac do Maja na odpowiedz lekarza . Wizyta wskazana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi