Gość Drepsik0081 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Witam, ponad tydzień temu złamałem lewy obojczyk, następnego dnia był nastawiany na ostrym dyżurze dwa razy i dostałem gips *ósemkę* w formie kamizelki. Stan kości ze zdjęcia RTG był bardzo zadowalający. Około dwa dni później, z powodu mocnego ucisku zdrowej prawej ręki, byłem u innego lekarza-ortopedy z tego samego szpitala, który mimo, że widział wyraźnie siną i lekko opuchniętą rękę, nie był przychylny zdjęcia gipsu. Zgodził się, jednak zastępując gips *szelkami* uciskowymi. Dwa dni później na kontrolnej wizycie dowiedziałem się, że szelki prawie nic nie pomogą, z kolei zdjęcie RTG obojczyka wyraźnie pokazało, że stan jest gorszy niż tuż po złamaniu. Stąd moje pytanie, co powinienem zrobić? Lekarz nadal twierdzi, że kość sama powinna z czasem powinna się nastawić i jakoś zrosnąć, ale nie wyklucza operacji jeśli nie poprawi się nic po 4-8 tygodniach, której bardzo stanowczo odradza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi