Gość Mariola Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 ROTABLACJA - jest metodą stosowaną na świecie od kilkunastu lat, po kilkuletniej przerwie w jej stosowaniu obecnie powraca się do jej użycia a to dzięki możliwości stosowania stentów pokrywanych lekiem antyproliferacyjnym. Dzięki temu ryzyko restenozy po zabiegach rotablacji jest zminimalizowane. Rotablacja jest metodą zarezerwowaną dla pacjentów, których naczynia wieńcowe są mocno uwapnione i zwłókniałe przez co niemożliwe jest sforsowanie zwężeń przy użyciu balonów, lub też jest niemożliwe rozprężenie balonów w zmianie.System do przezskórnej aterektomii rotacyjnej składa się z konsoli sterująco-napędowej, specjalnego typu prowadników, oraz borów diamentowych o zróżnicowanej średnicy. Po wprowadzeniu prowadnika do światła naczynia, wprowadza się wirujący z prędkością od 120 000 -140 000 obr/min bor, który ścina część materiału blaszki miażdżycowej. Po zmodyfikowaniu zmiany możliwa jest angioplastyka z użyciem stentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariola Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Tak pisalam tez wczesniej i w tym drugim szpitalu 18.11.2015 przeszedl zabieg balonikowania i amputacja srodkowego palca ...rana po amputacji nie oczyszczana tylko gaza i bandaz...23.11.zmieniono opatrunek a na nastepny dzien ... bakterie....postanowilam , ze zabiore go i jedziemy do Polski ......Wizyta u Angiologa ....termin....ale On chce czekac ..........wiec , mowie mu , jezeli tu zostaniesz to amputuja noge .... nie dociera do niego co sie dzieje .... 29.11. przyjezdzam i co sie dowiaduje , zakazona krew ... no myslylam , ze wyjde z siebie ..... dalam ultimatum , jutro do domu i jedziemy .... zaczyna mi cos mowic ...ja juz jego nie slucham ..... usiadlam i znalazlam szpital w Polsce we Wroclawiu i zadzwonilam czy wogole da sie cos zrobic jezeli bakterie sa w krwi .............bardzo mily Doktor podal numer do Angiologa w szpitalu ...jutro o 10.00 dzwonie .... Wrocilam wsciekla do domu i otworzylam strone szpitala i co widze.... maja wlasny Oddział Angiologiczny z Pododdziałem Diabetologii .... poczytalam sobie i widze szanse .... szpital nie jest prywatny tylko refundowany....Oddział jako jeden z niewielu w Polsce prowadzi dotętnicze leczenie lekami naczynioaktywnymi, w tym prostanoidami i antybiotykami u pacjentów z krytycznym niedokrwieniem tętniczym kończyn. Leczenie ran związanych z chorobami naczyń to kolejna dziedzina, rozwijana w Oddziale. Leczone są rany kończyn dolnych związane z przewlekłą niewydolnością żylną, krytycznym niedokrwieniem kończyn i zespołem stopy cukrzycowej. Rozwinięto szerokie spektrum metod opracowania ran, w tym stosowanie larw muchy Lucilla sericata, opatrunków podciśnieniowych i opatrunku z autologicznego żelu płytkowo-fibrynowego (z krwi własnej pacjenta).......i wszystko w jednej placowce ....pieknie ............. nie moge spac tak jestem podekscytowana ......a co do tch pijawek napisze nastepnym razem jak wrocimy z Polski .... mam zapisany w drugim tel.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariola Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jezeli jest problem koniecznie obnizyc cukier ...nie jadamy slodyczy...nic gazowanego fanta...cola...i oczywiscie papierosy ....koniec z tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość agnieszka Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Witam. Może ktoś z Państwa zna jakieś sposoby by zwiększyć ukrwienie w stopach. Mama ma raka jelita nieresekcyjnego (nic już nie da się zrobić) ostatnio dopadła ją martwica stóp a dokładnie palców. Mały palec i duży wrócił do normalnej barwy a trzy środkowe sa czrnobrunatne. Lekarz z hospicjum jak zobaczył stopy stwierdził, żę trzeba będzię amuptować. Mama od 3 tyg bierze tabletki na zwiekszenie kążenia oraz zastrzyki przeciwzakrzepowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maria Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam .Dajcie namiary na dobry szpital , który nie obcina pacjentom nogi a ratuje je przed tą drastyczną amputacją . Moja mam z cukrzycą typ.2 dializująca a teraz stopa cukrzycowa która pojawiła się na dwóch palcach są czarne i brzydko to wygląda .Kiedy pojechała na oddział chirurgi na izbie przyjęć bez jakiegokolwiek wywiadu ,badań , próby ratowania usłyszała -- NOGA DO OBCIĘCIA--.No pięknie jak takich lekarzy mamy w Polce to może na porodówkach będą uśmiercać i problem sam się rozwiąże . Sądzę że gdyby w Polsce lekarz był odpowiedzialny za pacjenta i groziły by mu kolosalne kary jak to jest w innych krajach uwierzcie mi zadbali by o nas i to z wielką odpowiedzialnością aby nie płacić odszkodowań jakie są w innych krajach . Co co pisze jestem świadoma bo obecnie mieszkam za granicą i dziękuję Bogu bo widzę jak lekarze tu podchodzą ostrożnie do pacjentów i ich dolegliwości .Nie raz czytam jakie kolosalne odszkodowania pacjencji tu otrzymują i nie są to czasami poważne ale dla nas Polaków były śmieszne o coś takiego walczyć a tu jednak walczą i dlatego tu lekarz nie postawi pochopnej diagnozy tu zastanowi się 1000razy za czym pacjenta wyśle na blok operacyjny . To lekarze w PL powinni się ubezpieczyć aby okaleczonym pomyłkowo pacjentom wypłacać odszkodowania a my byśmy byli spokojniejsi że nie trafimy na rzeźnika czy łapownika .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kaśka Opublikowano 5 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Witam, polecam wykłady - JERZY ZIĘBA , UKRYTE TERAPIE- CZEGO CI LEKARZ NIE POWIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariola Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Witam ponownie....... jak pisalam wczesniej......doszlo do amputacji srodstopia ....ostatnia amputacja byla w styczniu 2016 roku i ......rana niby sie goila a w srodku rozwijalo sie zakazenie.....sama pobralam probke i zawiozlam do laboratorium i wychodowano trzy bakterie.... KLEBSILLA OXYTOZA,PACIORKOWIEC KALOWY I GROMKOWIEC ZLOCISTY MSSA....znalazlam lekarza,ktory zajmuje sie ciezko gojacymi ranami .....ale nie spodobalo mi sie jego podejscie i znalazlam ..... Berta Rogus w Poznaniu...... w piatek 08.04.2016 zaczelismy.....biochirurgia...larwoterapia,wspaniala rzecz ....11.04.2016 rana prawie oczyszczona ....13.04.2016 jeszcze jedna dawka i rana bedzie czysta z martwych tkanek i bakterii....do tego ozonoterapia oraz pijawki.....mam zdjecia jak wygladala rana i jak wyglada po oczyszczeniu.....jezeli jest ktos zainteresowany to moge wyslac zdjecia na email..... pozdrawiam Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Teresa Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Witam.p.Mariolu proszę przesłać zdjęcia. e-mail:tbbrodzik@wp.pl Z góry bardzo dziekuję.Pozdrawiam.Teresa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi