Gość MAłGOSIA Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Witam! mam 42 lata i otrzymałam wynik badania mammograficznego w którym pisze: *piersi o budowie tłuszczowo-gruczołowo-włóknistej z przebudową dysplastyczną.Mikrozwapień nie stwierdza się.Doły pachwowe wolne.W piersi prawej zabrodawkowo niesymetryczne zagęszczenie utkania gruczołowo-włóknistego o charakterze łagodnym.Przy wskazaniach klinicznych ewentualne wykonanie usg.* Co to oznacza i czy jest to coś złego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Ważną informacją jest brak mikrozwapnień. Warto wykonać dalszą diagnostykę. Prawdopodobnie to włókniak, zmiana łagodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gosiazet Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 może mi ktoś wyjaśnić, co to jest przebudowa dysplastyczna tkanki? Bo tez mam takie coś w opisie mammografi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi