Gość Aśka Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 Witam. U mnie wyszło miernie poszerzony do 4mm ( na tk i usg ), lekarz w szpitalu na oddziale gastro twierdzi że nie ma się czym przejmować bo norma to 2-5mm , ja czytam że do 2mm , już sam nie wiem co jest grane , zna ktoś odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie - jak wygląda tłuszczowy stolec ( kolor, konsystencja,zapach ) - u mnie jest bardzo cuchnący stolec , amylazy we krwi i moczu podwyższone , boję się o PZT tym bardziej że czasami trzustka zaboli i plecy rownież . Lekarze w szpitalu twierdzą że z trzustką jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna82 Opublikowano 6 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2015 http://radiopaedia.org/articles/pancreatic-duct-diameter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Doradca Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Mimo wszystko, dobrze jest zastosować dietę trzustkową, czyli nic surowego, wszystko gotowane, tłuszcze nienasycone, olej slonecznikowy, tłuszcze zwierzęce: smalec gęsi lub kaczy. Zrobić sobie krzywa cukrową , i sprawdzic cz w południe cukier nie spada drastycznie( będzie niepokój i objawy podobne do kołatania serca). Zastosować * Napój z rzęsy wodnej*, wg medycyny Hildegardy( osłonowo przed komorkami rakowymi). Doradca Medycyny Naturalnej wg Hildegardy z Bingen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czesiek Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Jak już nie wiem co Ci lekarze!!! Jak można mówić, ze jest Ok jeśli masz takie objawy!! Tym bardziej ze amylaza podwazszona. W jakim szpitalu się leczyć?? W jakim mieście?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi