Gość Misiek92sdz Opublikowano 15 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Witam . Otóz mam taki przypadel tydzien temu robilem porzadki i spadl mi na stope cieżar o wadze cos około troszke ponad 20 kilo z wysokosci kolo poł metra napoczątku stopa spuchła zrobił się siniak robiłem okłady z altacetu i troche pomogło siniak zniknał opuchlizna tez ale nie wszystka - spuchniete mam czwarty i piaty palec lewej stopy nie moge ich za cholere zgiąc maksymalny kąt zgięcia wynosi jakies 15 stopni gdy probuje ruszac stopa ona noli jak dotykam to czyje jak by cos tam sie ruszało a o chodzeniu to nie ma mowy nie idzie w bucie ujsc bez mocnego bulu kilku metrow nie wiem co mam zrobic czy isc do lekarza czy czekac az samo przejscie . prosze o pomoc i z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 23 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Na pewno w tej sprawie trzeba bezpośrednio skonsultować się z lekarzem najlepiej ortopedą. Taki uraz mógł doprowadzić do złamania/złamań w zakresie kości stopy. Zapewne będzie konieczne prześwietlenie stopy. Dopiero po wyniku prześwietlenia RTG lekarz zapewne podejmie decyzję co do dalszego postępowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi