Gość KERWIN Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Witam. Po miesiącu po operacji usunięcia wyrostka, kontrolne badanie USG wykazało wyraźny zbiornik ropy. Nie podjąłem się jednak żadnego zabiegu i przeczekałem, aż się samo wchłonie (bo ponoć to częste zjawisko po operacji i po czasie się to wchłania). Teraz po ponad roku mam wrażenie, że w okolicach blizny i wyrostka jest nadal jakby ciecz, a której nie mam po lewej stronie brzucha. Gdy lekko ucisnę te okolice w okolicach rany - słychać przelewanie, jakby zbiornik płynu był w tym miejscu, a nie czuć tego po lewej stronie. Czy jest taka możliwość, że to ta ropa, która się po prostu nie wchłonęła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Być może, ale jest to wysoce wątpiące. Radzę w takiej sytuacji wykonać kontrolne USG jamy brzusznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość włada Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 również czuję ból po 7-miu latach od operacji wycięcia wyrostka,właśnie dostałam skierowania do chirurga,nie mam pojęcia czy mi nie grozi otwieranie jamy brzusznej ponowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość włada Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 dodam jeszcze że usg wyszło dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi