Gość Biniu Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam! 2 miesiące temu miałem złamanie kości podudzia w lewej nodze ze skręceniem stawu skokowego. Noga najpierw była składana bez potrzeby operacji jednak po trzech tygodniach okazało się na prześwietleniu, że kości nie naszły na siebie tak jak powinny i konieczne było zoperowanie nogi i wstawienie kilku śrub wraz z płytką mocującą. Podobno jest to dość poważne złamanie, a powrót do pełnego zdrowia jest bardzo długi. Moje pytanie brzmi czy kiedykolwiek wrócę do stuprocentowej sprawności i będę mógł np. wykonywać przysiady z obciążeniem na siłowni albo jakieś cięższe ćwiczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 W tej sprawie musi wypowiedzieć się ortopeda prowadzący znający dokładnie całokształt kliniczny pacjenta. Mam zbyt mało informacji klinicznych zwłaszcza wyników badań obrazowych i rodzaju przeprowadzonych zabiegów, aby konkretnie wyrazić w tej sprawie swoją opinię. U młodych osób z reguły powrót do 100% sprawności po takiego typu złamaniach jest dość częsty, ale to zalezy od bardzo wielu czynników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi