Gość Polka Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Witam, w poprzednim poście nikt nie odpisał ( być może zbyt ogólnikowo przedstawiłam sprawę)... ale dzisiaj odebrałam wyniki Cytomegalii i wynik jest następujący: - CMV Igg - 472 (norma do 1) - CMV Igm - 0,3 (wynik wątpliwy od 0,7 a dodatni od 1wzwyż). Miano przeciwcicał Igg jest bardzo wysokie. Wiem, że cytomegalia może powodować zapalenie trzustki... czy powyższy wynik może oznaczać że ten wirus jest w moim organizmie i uszkadza trzustkę, tym samym powodując jej ciągle nawroty zapalenia ? (mimo ostrej diety ciągle nawroty zapalenia trzustki, podwyższone lipazy, amylazy, bóle brzucha)...Początkowo stan mój był o wiele lepszy po ostrym zapaleniu trzustki, a teraz po 10 latach jest z moją trzustką coraz gorzej, praktycznie jem tylko kleiki ryżowe, jabłka, nutridrinki i pierś z kurczaka... BARDZO proszę o odpowiedź, każda wskazówka będzie bardzo cenna!! Ps. wizytę u gastrologa mam w połowie stycznia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mido Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 A robiłaś Igg4? Podobno ten wynik ponad normę wraz z igg może świadczyć o PZT podłożu autoimmunologicznym. To leczy oprócz podawania kreonu jeszcze sterydami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi