Gość ArturG Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam Mam okropny problem dotyczący zginania środkowego palca w prawej ręce.. Zaledwie 3 miesiące temu złamałem paliczek palca środkowego u prawej ręki z przemieszczeniem. Po pierwszym miesiącu noszenia gipsu powiedziano mi ze konieczna jest operacja.. Więc udałem się na chirurgię .. Po operacji stwierdzono ze odłamek kości z powrotem się urwał i zrobiono mi drugą operacje, tym razem w palcu miałem dwa usztywniające druciki ułożone w kształcie litery X.. Operacja udana. Po operacji miesiąc czasu musiałem nosić gips . Teraz nie mam gipsu ok. miesiąca a staw nadal nie chce się w pełni rozruszać, palca nie mogę zgiąć nawet do połowy ani wyprostować do końca.. Strasznie boli przy ruszaniu i jest zdeformowany.. Kiedy bardziej wysilę się ze zginaniem zaczyna chrupać przy czym jeszcze bardziej boli.. Bardzo zależy mi na sprawności tej ręki ponieważ jestem w klasie wojskowej i chcę zostać strażakiem przy czym sprawność jest bardzo potrzebna :( Co mogę zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 1 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Trzeba w tej sprawie skonsultować się w Poradni Rehabilitacyjnej. Jedynie cierpliwość i odpowiednia rehabilitacja mogą poprawić funkcjonalność tego palca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi