Gość zaniepokojony91 Opublikowano 25 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Rok temu miałem operację palomo gdyż stwierdzono u mnie żylaki powrózka nasiennego po stronie lewej. Lekarz zalecił badania nasienia które wykazały spadek jej jakosci, w związku z czym zdecydowałem się na operację. Do tej pory przy każdej wizycie gdy pytam o powód pomniejszenia się jądra lekarz mówi, że to całkowicie normalne. Natomiast ja zaczynam się obawiać bo jądro jest dużo mniejsze niż drugie. Czy cos można w związku z tym zrobić? czy jest jakies leczenie przy zaniku jądra? naprawdę proszę o pomoc, staram się o dziecko, a wyniki badań nasienia nadal wskazują na to, że nasienie jest kiepskiej jakosci, a także wstydzę się tego przed moją partnerką, że moje jądro jest takie małe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Niestety w takiej sytuacji już nie da się nic zrobić. Jeśli doszło do zaniku jądra, a takie czasami jest powikłanie po zabiegu żylaków powrózka nasiennego metodą Palomo to już nic w tej kwestii nie da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi