Gość Beata Opublikowano 21 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Wynik USG: Watroba niepowiekszona, ale na górnej granicy normy /150mm/, miernie hyperechogeniczna, o zachowanych proporcjach płatów, bez zmian ogniskowych i cech cholestazy. Pęcherzyk żółciowy bezkamiczny o odcinkowo intensywnej impregnowanych ścianach, z zaznaczonym ich *zablokowanym* obrysem. Bardzo prosze o odpowiedź, poniewaz chce wiedziec co mamy dalej robic i gdzie sie udac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość stappler Opublikowano 2 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Prawdę powiedziawszy wynik USG jamy brzusznej nie przedstawia ewidentnej patologii. Pęcherzyk o impregnowanych ścianach może wskazywać na niewielkie zwapnienia i odkładanie się cholesterolu w jego ścianie (taki typ zwyrodnienia). Najważniejsze jest to, że pęcherzyk jest bezkamiczy. Nie wiem jakie ma Pani dolegliwości, ale przedstawione niewielkie odchylenia w badaniu USG jamy brzusznej nie powinny być raczej przyczyną jakichkolwiek dolegliwości. Może należy wykonać jeszcze jakieś badania tylko nie wiem jak pokierować Panią z uwagi na brak szczegółowych informacji na temat Pani problemu klinicznego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rozalka Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Moja mama ma watrobe hyperechogeniczna niepowiekrzona z hypo lita zmiana w prawym placie o wymiarach 34 25 mm.Co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi