Gość Przemo Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 Witam, mam obecnie złamany trzon kości udowej prawej nogi, noga jest zespolona gwoździem i trzema śróbami. Powiedziano mi, że będę chodził na pewno 3 miesiące o kulach, potem operacja wyjęcia gwoździa za 7 miesięcy, ponieważ mam 14 lat. I moje pytanie brzmi, ile około bym musiał chodzić o kulach po wyjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maja Opublikowano 10 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Mialam też operacyjnie skladaną kość udową jak miałam 15 lat . Chodziłam o kulach chyba pół roku a potem intensywna rehabilitacja . Po wyjeciu blszki i śrub jeszcze intensywniejsza rehabilitacja. Ważne aby roz ciągnąć mięśnie bo jak zostaną w przykurczu to możesz miec problem z pelnym zgieciem nogi w kolanie (Pięta powinna dotykać pośladka ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi