Gość achirurg Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 Dzien dobry ,jestem 11 tydzien po zabiegu zeszycia achillesa ,który był urwany ,od 2 tyg mam rehabilitacja jakies cwicznie plus fizykoterpaia ale strasznie wszystko mozolnie sie goi i dochodzi do sprawnosci ,stope zginam jeszcze w bardzo malym zakresie ,minimalnie wiekszym niż przed rehabilitacja ,11 tydzien to juz szmat czasu a ja dopiero na takim etapie jestem ze ledwo noge zginam a niektorzt po takim czasie mają juz normalny stereotyp chodu .. czy to podejrzane ze tak wolno dochodzi to wszystko do sprawnosci ? mam 25 lat pozdrawiam z góry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Wszystko zależy od tego jak duży był uraz ścięgna, w jak dużym zakresie była potrzeba zszycia ścięgna, jaki był zakres zabiegu. W przypadku znacznego stopnia uszkodzenia ścięgna Achillesa, z jego całkowitym zerwaniem okres rehabilitacji może trwać miesiącami (6-9 miesięcy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi