Gość Beata Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Witam.Mam problem bo od miesiąca maa bóle w plecach okropne i podrażnienie przełyku,do tego są zawroty głowy i stracenie takiego pionu podczas stania.Boję się bo mam prace siedzącą i kiedy siedzę to przygniatam żołądek i czuje pieczenie ,taki dyskomfort,kilka lat temu miałam zapalenie żołądka temu,które po leczeniu ustąpiło,boję się że znów powrócił ten refluks żółciowy.Podczas oddychania czuje podrażnienie żołądka i denerwuje się.Biorę od lekarza rodzinnego controloc ale nic nie pomaga.Czy takie objawy mogą zwiastować wrzody żołądka,dodam że mam apetyt ale poi jedzeniu wszystko czuje czyli kwas i nieprzyjemny oddech mam.Teraz to ię nasiliło,a może to od tego controlecu?Mam 33 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Na pewno objawy nie mają związku z przyjmowaniem leku typu Controloc (wręcz ten lek powinien zmniejszyć nasilenie objawów). W takiej sytuacji radziłbym wykonać badanie gastroskopowe (ocena stanu górnego odcinka przewodu pokarmowego) oraz rozważyć wykonanie badania USG jamy brzusznej. Dopiero po tych badaniach będzie można ewidentnie stwierdzić co Pani dolega. O wszystkim musi zadecydować lekarz prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi