Gość Rene Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Witam!! Jakieś 2 msc. temu pojawił się mi guz w okolicy kolana, na zdjęciu RTG widoczne jest jedynie regularne zwapnienie w tkankach miekkich a w USG op-isywana jest torbiel płynowa zrośnięta z przytorebkową częścią łąkotki przyśodkowej o wym.23x222x14, powodująca przesunięcie do tyłu ścięgien mięsni gęsiej stopki oraz MCL do przodu. Niestety następną wizytę mam dość późno, jakie możę być dalsze postępowanie z tą rtorbielą? dodam żę sprawia mi ona dolegliwości bólowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Raczej taka torbiel będzie wymagała usunięcia. O wszystkim zadecyduje ortopeda po bezpośrednim badaniu i ocenie wyników badań obrazowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi