Gość jelinek Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Ok 1,5 tygodnia temu najechałam sobie w pracy wózkiem na mały palec u nogi. Bolało, spuchło, był siniec. Smarowałam Uzarinem, siniec *zszedł*, palec natomiast nadal boli [już mniej niż na początku, ale jednak]. Jest trochę opuchnięty, ale daję radę chodzić. Czy jest to *typowy* przypadek pęknięcia / złamania kości małego palca, czy *tylko* stłuczenie? Palec mogę zginać *w powietrzu*, nie odczuwam przy tym bólu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kasia Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Palec trzeba prześwietlić, ja złamałam palec 2 tygodnie temu, .Ortopeda kazał skleić go plastrem razem z czwartym palcem. , chodzenie na piecie w bucie z twardą podeszwą. Po tygodniu kazał się zgłosić na ponowny RTG żeby sprawdzić czy złamanie się nie przemieściło. Wszystko okej ale jeszcze mam tak chodzić ze sklejonymi palcami przez 3 tygodnie. Ma prawo bolec i być spuchnięty. Owszem boli i obrzęk jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Oliwka123 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Ja mam złamany 4 palec u prawej nogi i mam opuchniete kazali mi nosić gips a ja niechce mam male dzieci czy można czymś smarowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi