Gość ArchiAdam Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Witam. Od jakiegoś czasu coś strzyka mi w kolanie, czemu towarzyszy ból. Zrobiłem rezonans, którego wynik przedstawiam poniżej. Mam prośbę do szanownych forumowiczów, czy moglibyście podpowiedzieć mi, co z niego rozumiecie (wizytę u specjalisty mam dopiero za tydzień). Wynik: Zmiany bliznowate pęczka przyśrodkowo-przedniego ACL z niewielką ilością płynu wokół odcinka dystalnego więzadła. Pozostałe więzadła stawu kolanowego i więzadła rzepki bez zmian, o zachowanej ciągłości. Obie łąkotki prawidłowo położone. Blizna linijna w strefie czerwonej części tylnej trzonu łąkotki przyśrodkowej. Łąkotka boczna o niezmienionej strukturze. Nierówna powierzchnia chrząstki stawowej kłykcia przyśrodkowego kości udowej z zachowaną grubością chrząstki. Płyn w przedziale tylnym stawu udowo-piszczelowego. Rzepka bocznie położona w stawie rzepkowo-udowym. Dwie szczeliny pęknięć w chrząstce stawowej przyśrodkowej i bocznej rzepki zajmujące połowę grubości chrząstki. Zwiększona ilość płynu w przedziale bocznym stawu udowo-rzepkowego. Troczki rzepki i ciałko Hoffy bez zmian. Bardzo dziękuję za każdą opinię. Pozdrawiam, Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi