Gość malina Opublikowano 29 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam Na początku maja miałam uraz stawu skokowego w formie: złamania trójkostkowego ze zwichnięciem stawu skokowego. Niestety jak ostatnio zrobiono mi zdjęcie RTG lekarz w opisie napisał: Zmiany zanikowe utkania kostnego odłamów. Proszę może ktoś mi wyjaśni co to znaczy, jak to się leczy i jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Leczeniem powinien zająć się ortopeda. Leczenie jest długotrwałe i związane z rehabilitacją, lekami podawanymi dostawowo i ogólnie, preparatami witaminowymi i z solami mineralnymi. O dalszym postępowaniu musi zadecydować ortopeda prowadzący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi