Gość alicja349 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Witam,od ponad miesiąca mam problemy z poruszaniem,odczuwam ból w kolanach,postanowiłam zrobić sobie prześwietlenie i wczoraj odebrałam wynik,bardzo proszę o jego interpretację...Mam 48 lat,usunięto mi 2,5 roku temu tarczycę z powodu nowotworu pęcherzykowego,choruję na Hashimoto... Podchrzęstna sklerotyzacja powierzchni stawowych kłykci piszczelowych i nawarstwienia odokostnowe na guzkach wyniosłości m-kłykciowych.Zwężenie szpary stawu po stronie przyśrodkowej kolana prawego.W stawach rzepkowo udowych sklerotyczna przebudowa powierzchni stawowych rzepek oraz powierzchni stawowych w stawie piszczelowo strzałkowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chirurg Tomasz Stawski Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Zmiany typu zwyrodnieniowego raczej nie wymagające interwencji zabiegowej jedynie leki podawane dostawowo i ogólnie. Dalszym leczeniem powinien zająć się ortopeda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alicja349 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Dziękuję za odpowiedź...czyli rozumiem że leczenie jest objawowe ? bo wyleczyć się już tego nie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi