Gość Kasia z Kielc Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 We wrześniu miałam usunięty wyrostek robaczkowy klasyczną metodą, bliznę mam dość dużo około 10 cm. W grudniu znowu mnie bolał brzuch i okazało się że mam zrosty, dlatego miałam uwalniane te zrosty metodą laparoskopową (dokładnie zabieg był przeprowadzony 22 grudnia). Teraz znowu mam kłucia w brzuchu, kłucia są w okolicy trzech różnych blizn. Czy to jest normalne? Boję się że znowu wystąpią jakieś komplikacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 25 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 To mogą być znowu zrosty. Niestety nie ma skutecznej metody, aby się ich pozbyć i każdy zabieg chirurgiczny będzie ponownie prowadził do ich powstania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi